
Musteri – Vi mustar dina höstäpplen
Förpackning
Bag-in-box med etikett
Vi tappar upp musten i bag-in-box “stå-påsar” med tapp. Vi trycker etiketterna själva, så du kan döpa musten till precis vad du vill.
Hållbarhet
Pastöriserad
Din must är pastöriserad och håller i upp till ett år, ofta längre, när den är rätt förvarad. En öppnad förpackning håller i ca 3 veckor i kylskåp.
Mängder
2 kg äpplen ger 1 kg must
Det optimala är att lämna minsta 50 kg äpplen, det passar bäst i våra maskiner.
Förvaring
Oöppnad i rumstemperatur
Oöppnade förpackningar ska lagras i rumstemperatur och en öppnad förpackning ska lagras i kylskåp.
Dessa äpplen tar vi emot
Alla äpplen som är mogna, hårda och krispiga blir en god must. En riktilinje för bra äpplen att musta är att du ska kunna tänka dig sätta tänderna i dom.
Gropar, rost eller fula skal är inga problem och påverkar inte mustens smak.
Dessa äpplen mustar vi inte
Övermogna, mögliga eller bruna äpplen mustar vi inte, de ger ingen bra smak. Övermogna äpplen sätter dessutom igen våra dukar och filter, vilket ger oss tekniska problem. Dessutom blir musten aldrig bättre än råvaran.
Blandmust med grannarnas äpplen
Ett tips är att gå ihop med vänner och grannar för att få en ännu godare blandmust!